Kylling med cashewnødder

Cashew nødder er oprindeligt ikke noget man brugte i det thailandske køkken. Men der sker det samme i Thailand som i Danmark, udenlandske specialiteter kommer til landet.
Jeg vælger tit denne ret når jeg laver thai mad til en flok gæster. Så er der dels noget til dem som ikke kan spise de stærke retter (som børn og enkelte voksne) og så er det også meget rart at have en ret eller to som ikke er stærk.

Ingredienser:

  • 800 – 1000 g. kylling
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 150 g cashewnødder
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 3 spsk. sød østerssovs
  • 1 tsk. sukker

Opskrift:
Vælg et par gode kyllingefileter og skær dem i tynde strimler. Lav dem et par cm lange.  Varm en pande godt op og rist herefter cashew nødder indtil de bliver gyldne. Pas på at de ikke får for meget, især hvis du som mig, har en tendens til at gå videre til næste punkt i opskriften, mens de bliver ristet. Hak herefter forårsløg i fint. Nogle vil gerne have hele ringe, men jeg hakker dem gerne lidt forskelligt og skærer også nogle længere strimler. Derefter bliver peberfrugterne skåret i tynde, aflange strimler. Gerne lidt længere end de kyllingestrimler du har skåret og til sidst hakker jeg mine hvidløg fint.

Varm olien op i en wok. Når olien er så varm at den ryger, tilsættes de fint hakkede hvidløg og få sekunder efter tilsættes kødet. Så snart kødet er i din wok, skal der røres godt rundt, så tingene ikke brænder fast. Når kyllingen har fået lidt farve, tilsættes fiskesovs, rør lidt rundt og herefter østerssovs. Når det hele er vendt godt og grundigt sammen, tilsætter du de ristede cashew nødder. Til sidst tilsætter du først peberfrugt og så sukker, mens du stadig rører godt rundt. Når det hele er vendt godt rundt, tager du din wok af bluset. Som det sidste, tilsætter du fine forårsløg og vender det hele endnu en gang.

Noter:
Det er meningen at cashewnødderne skal tage farve og blive lidt klistret af den tilsatte østerssovs. Du skal derfor ikke vente for længe med at tilsætte dine cashew nødder når du først har hældt fiskesovs og østerssovs i retten. Hvis de ikke er blevet lidt mørke og klistrede, kan du tilsætte lidt mere østerssovs efter du har puttet nødderne i retten. Men for meget østerssovs kan ødelægge retten og den smager rigtig godt, uanset om dine cashewnødder bliver klistrede og mørke. Server retten sammen med ris, helst jasmin ris. Og som nævnt i starten er denne ret rigtig god som en del af flere retter når du har gæster.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: