Gul karry (Yellow Curry)

Det er næppe nogen hemmelighed at der i Thailand findes en lang række forskellige typer karry og at de 3 største er Gul karry (Yellow Curry), Rød Karry  (Red Curry) og Grøn Karry (Green curry).
Deres navne stammer sjovt nok fra deres farve. Gul karry er nok min favorit, i hvert fald når vi snakker de her 3 typer karry.

Ingredienser:
2 spsk. gul karry pasta

500 gr. kylling (eller andet kød)
½ dåse. kokosmælk
8 stk. friske søde basilikum blade (alm. basilikum blade kan også bruges)
3 stk. friske kaffir limeblade
2 strimler kaffir lime skal
1 spsk. olie
2 spsk fiskesovs
1 spsk. kokossukker eller rørsukker.
Evt. 1 – 3 ekstra små chilier (hvis retten ønskes meget stærk)

Opskrift:
Skær kødet i grove tern på 1 – 1½ cm. Varm olien godt op i en gryde, tilsæt den gule karrypasta og rør godt rundt. Den skal svitses men må ikke brænde på. Tilsæt derefter basilikum, kaffir limeblade og lad det stå 2 – 3 minutter i gryden mens du rører rundt i det. Når dette er gjort kan kokosmælk, fiskesauce, limeskal og  sukker tilsættes – hvis du vil have ekstra chili i, puttes de også i nu. Lad retten koge op  og og skrue derefter helt ned, så retten blot simre. Når retten har simret i små 5 minutter kan kødet tilsættes (igen – personligt steger jeg altid kødet på en panden inden jeg putter det i).
Hvis du som jeg steger kødet inden, skal retten ikke simre så lang tid. Retten er færdig når kødet er mørt (efter 5 – 10 minutter ca.)

Noter:
Fjern de tilsatte kaffir limeblade inden servering og server  retten med nogle gode jasminris.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: