Pad Thai

Vi elsker at lave thai mad hjemme hos os – det er på menuen mindst en gang om ugen. Nogle gange får vi nok af stærk og krydret mad og så er Pad Thai en af de retter vi rigtig tit vælger at lave.
Den er nem, hurtig og smager rigtig lækkert. Retten er oplagt at tage med hvis du har mod på at lave 2, 3 eller flere retter en aften du får gæster.

Til 2 – 3 personer.

Ingredienser:

200 gr. kylling (eller andet kød)
3 stk. fed hvidløg
2 spsk. sukker eller rørsukker (jeg foretrækker en god økologisk rørsukker, da man typisk har den i skabet)
200 gr. nudler. (de billige fra det lokale supermarked er fine nok – vi forestrækker dog nogle lidt større ægge nudler fra den lokale asiatiske specialbutik)
3 spsk. fiskesovs
3 spsk. Pad Thai paste
2 æg.
1 – 2 stk. gulerødder (alt efter størrelsen)
1 bundt. forårsløg.
1 håndfuld friske bønnespirer.
3 – 4 spsk peanuts
1 stk. lime
3 spsk. olie.

Opskrift:
Rens kyllingen godt, skær den i aflange og tynde pæne strimler. Pil hvidløg og mas dem med den flade side af kniven, hak dem fint. Peanuts hakkes fint (brug en maskine til at hakke dem – alternativt kan de knuses med en morter). Skyld dine bønnespirer godt, skær gulerødderne i tynde aflange strimler (eller er du doven som mig, så fortsæt med skrælleren) og hak endelig dine forårsløg fint.
Når du er færdig med ovenstående, sætter du en gryde over med vand og putter nudlerne i når vandet koger. Samtidig varmer du olien i en wok eller en dyb pande. Når olien ryger, tilsættes hvidløg og de steges til de er gyldne. Tilsæt kødet og steg det indtil det er færdigt. Herefter skulle dine nudler også være færdige og de skyldes lige hurtigt under koldt vand inden de hældes oven i kød og hvidløg. Tilsæt Pad Thai pasten og bland det hele godt. Herefter tilsættes fiskesovs, sukker, halvdelen af de knuste peanuts, bønnespirer og de to æg. Det hele vendes endnu en gang godt og grundigt.
Husk at når du tilsætter æg i maden på denne måde, så er det meget vigtigt at det bliver varmet ordentligt igennem (og med tankerne på alle de skriverier der var om bønnespirer og sygdomme for ikke så lang tid siden, så gælder det samme for dem). Til sidst tilsættes forårsløg og gulerødder og det hele vendes en sidste gang.
Når det hele er anrettet på tallerkener eller et fad, så hældes det sidste af de knuste peanuts over og limen deles i 4 – 8 både og fordeles ligeledes.

Noter:
Retten kan serveres med det meste kød, men personligt foretrækker jeg kylling eller rejer. Vælger du rejer, så husk de ikke skal have så lang tid på panden.
Rette kan med fordel serveres sammen med den stærke thailanske salat med agurk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: